poniedziałek, 23 czerwca 2014

moments.






15 komentarzy:

  1. Na widok drugiego zdjęcia zrobiłam się bardzo głodna. ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. A mnie na widok pierwszego zachciało się kawy :)

    OdpowiedzUsuń
  3. A co to za danie, ze szpinakiem?

    Fajne zdjęcia!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z pietruszką, wg przepisu z książki "30 minut w kuchni" Jamiego Olivera.

      Usuń
    2. o fajnie, a napiszesz w skrócie jak się to robi? Please:)

      Usuń
    3. Nacinasz bagietkę na 3/4 głębokości i wcierasz w nią masę z natki pietruszki, czosnku, soli i oliwy (proporcje wg upodobania). Zawijasz w namoczony pod kranem papier do pieczenia, też skropiony oliwą i posypany pietruszką. Wrzucasz na kilkanaście minut do piekarnika (180 stopni), pod koniec papier rozchylasz, by się bagietka nieco przyrumieniła.
      Smacznego:)

      Usuń
  4. Uwielbiam Twoje zatrzymane chwile, tak pełne radości życia. Oglądam. Od nowa. I czekam na kilka słów o tej książce :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję:)
      Postaram się coś skrobnąć na temat "Lawendowego pola", ale to przede wszystkim poradnik, a nie opowieść o tym, jak autorka tworzyła swój mikroświat na Mazurach.

      Usuń
    2. Właśnie wiem, że to poradnik, ale jestem bardzo ciekawa jaki, czy ciekawy, czy może po łebkach, czy wyczerpujący, a może inspirujący do działania, albo nijaki? To ja bardzo poproszę o kilka słów :)

      Usuń
    3. Myślę, że dla kogoś zainteresowanego uprawą lawendy i ziół może być interesujący, choć z drugiej strony ktoś, kto ma już na ten temat jakąś wiedzę, nie nauczy się niczego nowego. Pierwsze pięćdziesiąt stron to opowieść o tym, jak autorka wybierała ziemię, jak budowała dom, o perypetiach z tym związanych. Później pani Joanna pisze o tym, jak piec chleb, jak uprawiać lawendę, jakie są zastosowania różnych ziół. Trochę o przyjmowaniu gości, trochę o sąsiedzkich układach. Muszę przyznać, że książka jest ładnie wydana, czcionka w kolorze wrzosowym, u dołu każdej strony lawenda. Zdjęć jest niewiele.

      Usuń
    4. kwestia lawendy i ziemi, w moim przypadku pomocna nie będzie, ale już tajniki pieczenia chleba chętnie bym poznała.

      Usuń
  5. o mniam :D pyszne i śliczne zdjęcia :)

    OdpowiedzUsuń
  6. bagietka wygląda zjawiskowo! A Dziewczynki jak zwykle uroczo:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...